Schreeuwende voorbijganger bij Bijbelschool komt tot geloof wanner student hem aanspreekt

Beau Vos is fulltime student bij de School of Revival van I AM Loved. Halverwege februari hebben hij en zijn klas les van Erica Duenk, wanneer de middag ruw wordt verstoord door een voorbijganger. “Hij fietste al schreeuwend langs en daarbij trapte hij de vuilnisbakken van de school kapot. Iedereen keek op en op dat moment voelde ik de Heilige Geest spreken dat ik naar hem toe moest gaan.”  

Beau vertelt dat hij de hele dag al een beetje op scherp staat. “Ik was onrustig, afgeleid en in gebed. De adrenaline gierde door mijn lijf.” Daarnaast is het voor Beau een van die twijfeldagen’: een dag waarin je je roeping en toekomst in controle wil hebben, maar dat natuurlijk niet lukt.  

Middenin de les fietste de jongen langs, al schreeuwend. Toen hij tegen de vuilnisbakken trapte, schoten ze uit de voegen van het beton.” De man was boos, maar Beau hoorde vooral zijn pijn. “Erica gaf aan dat we voor deze jongen moesten bidden, maar mijn hoofd ging al veel verder. Ik bad: ‘Heer, wat moet ik doen?’ toen werden mijn gedachten geleid naar de tekst ‘sta op en wandel’” Met twee anderen uit het lokaal liep hij richting de straat. 

Een hongerig hart

Eerst probeert Li hem te benaderen. De man lijkt daardoor wat rustiger te worden. “Maar in alles aan zijn lichaam straalde hij uit: ‘Waar bemoei je je mee?!’” Inmiddels heeft de man zijn fiets en zijn rugtas op de grond gegooid. “Toen ik het woord nam, ontstond er voor het eerst een connectie.”  

De man wordt naar het voetgangers pad geleidt, waar het drietal verder met hem in gesprek gaat. “We merkten dat hij zo verdrietig en negatief was, dat hij vloeken over zichzelf uitsprak. Dat hebben we uitgelegd. Ook vertelde ik dat ik dat zelf vroeger ook deed en ik deelde hoe Jezus mijn leven totaal heeft omgekeerd. Dat zet het hart van de man open om Jezus aan te nemen als Redder en Heer.  

Bemoediging voor iedereen

Heel spontaan komt het idee op om de man uit te nodigen naar binnen. “Ik vroeg of hij vanmiddag wat te doen had. Dat bleek niet het geval.” De man sluit de rest van de middag aan bij de lessen. “Het is bijzonder hoe kleine dingen iemand kunnen raken. Een van ons gaf hem een hand, waardoor de tranen in zijn ogen schoten. Hij voelde zich gezien en gewaardeerd, we hadden geen oordeel.”  

Zo werd een ‘normale lesdag een dag die de man, Beau en zijn klasgenoten ontzettend bemoedigt. Niet alleen omdat de man zijn getuigenis dezelfde dag nog deelt, afsluitend met: ‘maar ik hoor nu bij Jezus!’. Maar ook omdat het Beau bekrachtigt: “Juist op die ene twijfeldag, bracht God de bevestiging dat ik goed op weg ben. Hij is erbij!” 

Beau Vos is fulltime student bij de School of Revival van I AM Loved. Halverwege februari hebben hij en zijn klas les van Erica Duenk, wanneer de middag ruw wordt verstoord door een voorbijganger. “Hij fietste al schreeuwend langs en daarbij trapte hij de vuilnisbakken van de school kapot. Iedereen keek op en op dat moment voelde ik de Heilige Geest spreken dat ik naar hem toe moest gaan.”  

Beau vertelt dat hij de hele dag al een beetje op scherp staat. “Ik was onrustig, afgeleid en in gebed. De adrenaline gierde door mijn lijf.” Daarnaast is het voor Beau een van die twijfeldagen’: een dag waarin je je roeping en toekomst in controle wil hebben, maar dat natuurlijk niet lukt.  

Middenin de les fietste de jongen langs, al schreeuwend. Toen hij tegen de vuilnisbakken trapte, schoten ze uit de voegen van het beton.” De man was boos, maar Beau hoorde vooral zijn pijn. “Erica gaf aan dat we voor deze jongen moesten bidden, maar mijn hoofd ging al veel verder. Ik bad: ‘Heer, wat moet ik doen?’ toen werden mijn gedachten geleid naar de tekst ‘sta op en wandel’” Met twee anderen uit het lokaal liep hij richting de straat. 

2024-07-17T11:16:11+02:00

Contact Info

Telefoon: 06-42050073

Ga naar de bovenkant