Daniëlle is haar leven lang al op zoek naar haar bestemming.

Daniëlle is haar leven lang al op zoek naar haar bestemming. “Ik hoop daar dit jaar nog veel verder in te groeien.”

Bij Daniëlle Verbrugge (53 jaar) is het geloof er met de paplepel ingegoten. “Mijn vader was oudste in een evangelische gemeente, ik wist altijd dat er een plan voor mijn leven was.” Ondanks dat dit niet altijd even zichtbaar was, hield ze vast aan die gedachte. “Mijn naam betekent ‘God is mijn Rechter’. Hij maakt de beslissingen en gaat over mijn leven, dat heb ik altijd zo ervaren.”

Op haar 23e trouwt Daniëlle voor het eerst. “Maar toen ik zwanger was van ons tweede kindje ervoer ik dat er dingen in onze relatie niet klopte. God liet me in een droom zien wat er aan de hand was en al heel snel kwam alles wat daarin gebeurde letterlijk uit.” Na deze ervaringen volgt er een confrontatie. Haar man kiest ervoor om niet meer naar haar terug te keren. “Dat was heel heftig, want ik was opeens alleen. Natuurlijk heb je als je trouwt het voornemen en de droom om altijd samen te zijn en blijven.” Bovendien voelt de scheiding ook nog als een schande: Het was voor het eerst binnen het leiderschapsteam van de gemeente van haar vader dat een gezinslid te maken kreeg met een scheiding. “Mensen wisten niet goed hoe ze met me om moesten gaan, ze wisten niet meer wat te zeggen. Het voelde alsof ik werd nagekeken en buitengesloten.”

Nieuwe contacten leiden ertoe dat Daniëlle een geestelijk mentor krijgt. “In mijn gezin en gemeente vroeger heb ik de basis van het geloof geleerd. Maar als ik geen stille tijd hield, bijbel las of bad dacht ik dat ik geen goede christen was; ik voelde me dan schuldig. Mijn mentor leerde me dat het ook oké is om met God te praten als je uitgeput op de bank zit, of als je de was aan het strijken bent: Hij weet waar ik mee bezig ben en wat mijn situatie is.” Ook groeit Daniëlle in deze tijd veel in haar karakter: “Ik werd zachter.”

Haar diepere gang met God leert ze in deze periode kennen. “Mijn ex leerde ik kennen in een periode dat ik deed waarvan ík dacht dat dat goed was. Het leven gebeurde gewoon en waarschuwingen van boven zag ik toen niet.” Haar huidige partner ontmoet Daniëlle in de gemeente waar ze is opgegroeid. “God leidde dit echt; ik zag er aan het begin helemaal niets in. Maar God sprak en bevestigde dat hij de juiste was. Dit gebeurde op zo een bijzondere manier dat je dat niet kunt bedenken.” Het was God die het stel aan elkaar koppelde. “Nu zie ik in hoe Gods keuze de beste is. Ik weet dat God ook op dit gebied wil leiden en laten zien wie bij jou past.”

Zoektocht naar bestemming
Samen met haar partner zoekt Daniëlle een jaar nadat zij trouwen een nieuwe gemeente. Op deze plek ontvangen ze diepgaand onderwijs. Daniëlle wordt ook bevestigd in wat ze van haar mentor heeft geleerd, maar uitgeleerd is ze niet. “We zijn een poosje betrokken geweest bij het leiderschap van de gemeente. Toen er in die tijd huisgemeentes werden opgestart vanuit deze kerk, merkte ik hoe mijn gedachten over hoe een kerkdienst eruit zou moeten zien me belemmerde: Omdat ik daaraan wilde voldoen, moesten we er hard aan trekken.” De ochtenden kosten veel energie, en omdat privé omstandigheden ook aandacht begonnen te vragen besluit het echtpaar om met de huisgroep te stoppen.

Wanneer zij en haar man jaren later opnieuw betrokken raken bij een groep kerkplanters vanuit House Of Miracles, ervaart ze dat ze nu wél klaar is voor deze taak. “Ik ontving nog meer bevrijding en voor het eerst in mijn leven ontving ik beelden voor mensen. Hierdoor kon ik me tijdens diensten veel meer uitstrekken naar wat God mensen wilde zeggen. Er was veel meer ruimte voor discipelschap en elke avond was echt anders.” Verdere groei vindt plaats: “Ik werd zekerder en ontdekte nog meer wie ik mag zijn in Christus.” Waar ze zichzelf eerder in de huisgemeente niet durfde te laten zien, kan ze dat nu wel.

Waarom een Bijbelschool?
“Eigenlijk heb ik eerder nooit over een Bijbelschool nagedacht, totdat we mee mochten dienen bij een event. Op die dag werd er aandacht geschonken voor een fulltime bijbelschool van die bediening. Iets in mij werd getriggerd, waardoor ik nieuwsgierig werd.”
In dezelfde tijd profeteren verschillende mensen over haar dat God een nieuwe richting met haar op wil gaan. “Ik begon duidelijker te zien welke roeping op mijn leven ligt en dat ik mogelijk fulltime de bediening in zou gaan – ook omdat ik altijd al het idee heb dat ik niet heel mijn leven voor een menselijke baas zal werken.”

De andere Bijbelschool blijkt qua tijden niet praktisch te zijn voor het gezin: “Ik zou op belangrijke momenten van de dag weg zijn van huis, maar onze tieners hebben ook een moeder nodig. Daarom heb ik het plan losgelaten.” De drang naar het volgen van een Bijbelschool blijft, maar Daniëlle gelooft dat God haar wel op de plek brengt waar ze moet zijn en gaat niet op zoek naar iets anders.

“Ik was eigenlijk naar iets heel anders op zoek, toen ik de website van I AM Loved voorbij zag komen. Waar ik nooit eerder gezien had dat ze een Bijbelschool hebben, zag ik dat ze dat nu wel hadden.” Op de site stond de tekst ‘Als je het idee hebt dat je een Bijbelschool wil doen: Doe dat! Het maakt ons niet uit waar.’ “Die woorden klikte heel erg met wat ik ervoer. Bovendien waren de schooltijden gunstig, vond mijn man dat dit bij me paste, ben ik geïnteresseerd in de keuze- en verdiepingsvakken en passen de andere thema’s binnen het lesprogramma bij me.”
Vooruitblik

Nooit heeft Daniëlle de drang gehad om op zoek te gaan naar een Bijbelschool, deze is haar in de schoot geworpen. “Ik zou nog meer willen leren over wie God is.” Daarnaast verlangt ze ernaar om het vaderhart van God verder te ontdekken: “Dit is een kant van God die vaak is onderbelicht in de kerk. We hebben het wel over de weg naar de Vader – Jezus – en over de Heilige Geest met Zijn kracht en tekenen. Maar de heling die ieder mens nodig heeft, begint bij de Vader die ons onvoorwaardelijk lief heeft.”

De zoektocht naar haar bestemming gaat het komende jaar een flinke boost krijgen. “Ik geloof dat God alles wat we meemaken wil gebruiken ten goede en tot eer en glorie van Zijn naam. Je kunt situaties van anderen daardoor veel makkelijker begrijpen, verdieping brengen en geven wat anderen nodig hebben. Zo wil ik ook veel meer tot zegen gaan zijn.”

2023-07-15T08:11:15+02:00

Contact Info

Telefoon: 06-42050073

Ga naar de bovenkant