Charlotte komt terug naar Nederland, om School of Revival te volgen.

Zendelinge Charlotte komt terug naar Nederland om deel te nemen aan nieuwe Bijbelschool: “Ik wil ontdekken hoe ik meer met de Heilige Geest kan wandelen”

Charlotte is 27 jaar, sinds 2018 actief gelovige en heeft al een aantal jaar ervaring als missionair werker in een land waar vervolging toeneemt. “Juist door de kleine momenten kunnen we de vrouwen discipelen en Jezus laten ontmoeten.” Dit jaar komt ze terug naar Nederland om een Bijbelschool te doen: de ‘School of Revival’ van I AM Loved. “Toen ik op de werkvloer leiding gaf en mensen het leven met God leerde, miste ik soms de tools.”

In 2018 is Charlotte wat minder actief in haar geloofsleven. “Ik had drie en half jaar een relatie gehad met een jongen die niet geloofde, dat maakte dat ik er niet meer zo mee bezig was.” Bovendien wordt er in de kerk waar Charlotte weinig ingegaan op haar behoeften. “Ik had op dat moment veel vragen, maar ik kreeg er geen antwoord op. Ook had ik behoefte aan iemand naast me die me het leven leerde.” God is in die tijd vooral een macht van boven voor haar. “Dat je een relatie met Hem kunt hebben wist ik niet.”

Als Charlotte na haar opleiding grafische vormgeving en opleiding modeontwerp op zoek gaat naar een baan waar ze haar passie in kan legen én waarin ze anderen kan helpen, wordt de deur voor haar neus gesloten. En ze heeft geen plan B. “Ik wist op dat moment niet zo goed wat ik met mijn leven moest, totdat mijn zusje vroeg of ik niet mee wilde naar een Discipleschip Trainings School (DTS) van YWAM. Dat wilde ik wel een kans geven.”

Uitgezonden
In het land waar Charlotte in 2019 naartoe wordt gezonden mag ze meewerken in een missionair bedrijf. “De enige manier om te evangeliseren in een gesloten land is door werk heen. Je onderneming is je zendingsgebied.” Charlottes taak is om nieuwe kledingcollecties op te zetten en om vrouwen toe te rusten de ontwerpen te breien. Daarnaast voert ze value-chats met de medewerksters. “Je leert mensen het leven, je stipt thema’s aan waarin ze kunnen groeien, eigenlijk een soort discipelschap.” Momenten waarin het geloof het meest naar voren komen is rondom feestdagen: “dan kun je ze vertellen over wat jij gelooft.”  Juist de kleine momenten worden gebruikt om de vrouwen te laten zien dat ze geliefd zijn en dat God anders is als zij denken. “Er zijn vrouwen van 31 die bij ons voor het eerst van hun leven een verjaardagstaart krijgen.”

Een van de getuigenissen die Charlotte deelt is over Tara*. “We vonden haar schaars gekleed voor de poort van het bedrijf. Tot voorkort had ze in de prostitutie gewerkt.” Tara werd bij een ‘safehouse’ gebracht en ze is bij het bedrijf komen werken. “In haar tijd met ons is ze een aantal keer teruggevallen, was depressief en verward. Maar uiteindelijk heeft ze Jezus ontmoet en is ze tot geloof gekomen.” Het bedrijf heeft Tara geholpen om terug in de de maatschappij te kunnen en om Jezus te ontmoeten. Intussen is haar grootste droom – om ooit te trouwen – zo goed als uitgekomen: ze is verloofd met een christen en de trouwdatum staat. “Het is ontzettend gaaf om te zien hoe vrouwen een nieuw begin kunnen maken!”

Reflectiemomenten
In de vier jaar ‘op het veld’ heeft Charlotte veel geleerd. “Ik ben niet per se gegroeid in mijn geloof, maar ik merk dat ik gevoeliger ben voor onrecht, dat ik gevoeliger ben voor Gods hart voor anderen en dat ik dienstbaarder ben geworden in leiderschap.”

Door een verandering binnen het team van het bedrijft komt Charlotte tussen haar werk door veel op een YWAM-basis in Europa. Door andere zendelingen te zien en hun verhaal te horen ontdekt ze dat ze veel van haar werk vanuit eigen kracht doet. “Ik zag in dat ik bijvoorbeeld bij het ontwerpen van een nieuwe kledingcollectie vaak leunde op het kijken van modeshows en het bijhouden van trends. Maar als ik zou leren om in het ontwerpproces te luisteren naar wat God wil en voor zich ziet, kan dat veel effectiever zijn.” Charlotte wil veel meer met en vanuit de Heilige Geest leren leven.

Ook is er iets anders waarin ze geoefend wil worden. “Ik heb soms ook wel kennis en ervaring gemist op de werkvloer. Veel meiden in dat land zijn in aanraking geweest met de prostitutie. Als ze bij ons kwamen vertrokken ze vaak toch weer terug naar hun oude werk – omdat ze niet beter wisten. De geestelijke strijd hierom heen is ontzettend goed zichtbaar, maar ik mistte ervaring op gebied van genezing en bevrijding.”

Zo kwam Charlotte tot het besef dat ze graag opnieuw een Bijbelschool wilde volgen. “Ik wilde zelf heel graag naar Bethel, maar God sprak dat ik terug naar Nederland moest.” Daar kon ze geen school vinden die echt bij haar paste, totdat ze hoorde van de parttime en fulltime school van I AM Loved, School of Revival. “Ik wil ontdekken hoe ik in het dagelijks leven met de Heilige Geest kan wandelen, en hoe ik kan leven vanuit die bron in mij. Ook wil ik verder groeien in het stukje leiderschap wat ik tot nu toe al heb geleerd.”

Dit verhaal verscheen ook op Revive.nl

2023-07-05T17:18:55+02:00

Contact Info

Telefoon: 06-42050073

Ga naar de bovenkant