Beau: ‘Ik ben verkleefd geraakt met God’.

Beau Vos is een van de fulltime studenten van de School of Revival van I AM Loved. Begin juli 2023 deelde hij zijn getuigenis: hoe hij in het eind van zijn tienerjaren een ontmoeting met Jezus had en tot geloof kwam. Nu, negen maanden na het eerste gesprek, neemt hij ons mee in wat God het afgelopen jaar met hem heeft gedaan door de Bijbelschool heen.  

Alles is afgelopen jaar op zijn kop gezet.” Dat zijn de woorden van Beau als hij begint over dit schooljaar. Die verandering is niet alleen op persoonlijk gebied“Toen ik de mensen hier zag dacht ik: ‘Wat zijn dit voor een wappies?’” Een aantal vormen rondom het geloofsleven van de mensen die hij tegenkomt zijn voor Beau nieuw en onwennig. “Ze profeteerden over mensen en tijdens aanbidding namen klasgenoten ruimte om te vlaggen. Ik vond dat raar. Maar God zei: ‘Geef het een kans, jij wordt ook zo. 

 

Verkleefd met God 

Terugkijkend realiseert Beau zich dat dat inderdaad is gebeurd. “Ik noem het proces waar ik doorheen ben gegaan vaak ‘verkleving’Ik ben verkleefd geraakt met God.” Alles in Beaus leven lijkt veel meer op God te zijn afgestemd. “Dat was soms echt een rauw proces waarin ik moest afzien.” Door de lessen die hij leert op gebied van relaties en financiën, ontdekt hij namelijk dat hij een patroon van ‘armoede denken’ moet loslaten. “Je denkt dan in beperkingen vanuit de situatie waarin je zit. Dit zijn bijvoorbeeld de gedachten dat je de school niet kunt doen omdat je te ver weg woont, of dat je de benzine niet gaat kunnen betalen omdat je geen baan hebt. “Maar God zei tegen me: ‘Als je Mij niet vertrouwt kan ik je het ook niet geven.’ Hij heeft echt voorzien in alles wat ik nodig had.”  

Getriggerd

“De thema’s die me het meeste raakte, triggerden me ook.” Beau wordt er oncomfortabel van en heeft dan ook snel zijn mening klaar over een aantal gastsprekers en hun boodschap“Ik dacht heel sterk: ‘Als er een gebedsoproep komt, ga ik écht niet.’ Maar God zei dan: ‘Moet jij eens opletten…’” Diep in Beaus hart komt de stof namelijk toch binnen en wil hij best naar voren. “Ik durfde gewoon niet. Dus God hielp een handje door me op te tillen en op mijn benen te zetten. Dat was het zetje wat ik nodig had.”  

Onderwijs over onderwerpen als identiteit en geloof brengen zo een grote verandering in zijn leven. “Ik kom uit de wereld, maar ondanks dat waren er echt al bepaalde wetten in mijn leven. Ik had God gezien en ervaren, maar mijn relatie met de Heilige Geest was nog pril.”  

Beau leert hoe ervaringen in het leven een soort bril worden waardoor je naar God en je geloofsleven kijkt. “Je kunt jezelf religieuze wetten opleggen, maar dat helpt niet. Ik heb die bril en standpunten nu afgelegd en probeer door de ogen van Jezus naar mezelf, anderen en God te kijken. Daarin is zoveel liefde en ruimte!” 

Karaktergroei

De groei in geloof, relatie met God en in relaties met anderen helpen Beau om ook te groeien in zijn karakter. Zelf geeft hij aan dat hij gebroken de school binnenkwam: driftig, teleurgesteld in leiderschap en met een zo goed als uitgedoofde passie voor God. “Maar,” zegt Beau, “ik werd teruggebracht naar Jezus. Alles werd vernieuwd.” En dat is zichtbaar voor de mensen om hem heen. “Mensen die me kennen geven wel eens terug dat ik veel rustiger, vrediger, liefdevoller en vreugdevoller ben.” En ook klasgenoten zien het verschil. Joëlle: “Als ik kijk naar wie Beau nu is, neemt hij veel meer vanuit de rust en vanuit God besluiten. Dat is tof om te zien!” 

Vandaaruit kan Beau God ook doorgeven aan anderen, vanuit zijn eigen bediening: GoGroup Nederland. “Het is een plek voor mensen die meestal niet naar de normale kerk komen. We willen ze door wekelijkse meetings versterken in hun identiteit, onderwijs geven over Jezus en dan doorsturen naar een duurzamer ‘geestelijk thuis’, zoals een kerk. Zo hoopt hij mensen op weg te helpen in hun geloof. Joëlle: “Door zijn groei is hij ook meer in het herderlijke gestapt. Hij is goed in het mobiliseren van mensen, het bij elkaar houden van een groep en het inspireren en bemoedigen van anderen.” Charlotte: “Daarin blijft hij juist ook heel dichtbij zichzelf. Dat is ontzettend krachtig!” 

Groeiwens

Ook volgend jaar sluit Beau aan bij de School of Revival. “Ik wil verder groeien in mijn karakter, maar ook in mijn bediening.” Gefundeerd vanuit de Bijbel wil hij zijn roeping en opdracht praktischer maken. “Ik ben hersteld en genezen, klaar om te gaan!” 

2024-06-11T11:45:06+02:00

Contact Info

Telefoon: 06-42050073

Ga naar de bovenkant